In de pers

RCA en HeadOffice voortaan samen, dankzij Glowi

Beringen/Hasselt/Leuven, 24 juni 2024 - Glowi, de grootste private werkgever in Vlaanderen, zet haar groeistrategie verder door meerderheidsparticipaties in RCA en HeadOffice, twee vooraanstaande spelers op het gebied van merken, marketing en communicatie. Deze samenwerkingen zijn een nieuwe stap in Glowi’s plannen om haar diensten verder te diversifiëren. De twee bedrijven komen in een nieuwe marketing- en communicatiegroep die in een klap meer dan 100 marcom-professionals telt en werkt voor een uitgebreide klantenportefeuille in B2C, B2B en overheidscommunicatie, met welbekende namen als Fluvius, Bank Nagelmackers, de Federale en Vlaamse Overheid, Samsung, Lapperre en Brouwerij Haacht. Tom Van den Bergh, CEO van RCA, zal de nieuwe marcom-poot aansturen.

24 jun. 2024

Share via Mail
Web RCA Monard 21062024 12

Glowi volgt al jaren een groeipad waarbij het resoluut kiest om te participeren in sterke bedrijven in verschillende sectoren, zegt co-CEO Jo Mellemans. “Met deze overname openen we de deur naar de marketing- en communicatiesector. We werken al zeven jaar samen met RCA en bovendien was ik als extern bestuurder al drie jaar nauw betrokken bij het bedrijf. Dit voelt dus als een hele logische, natuurlijke stap. Ik ben ervan overtuigd dat RCA het ideale platform is om een nieuwe multidisciplinaire marketing- en communicatiegroep uit te bouwen. HeadOffice vormt een eerste zeer complementaire aanvulling. Het feit dat het management van zowel RCA als HeadOffice zich engageert, toont het vertrouwen dat zij langs hun kant hebben in de strategie en visie van Glowi.”

RCA en HeadOffice vormen samen een marcom-koepel die Tom Van den Bergh zal aansturen. Beide bureaus behouden hun identiteit, autonomie en management, maar zullen bewust synergie en complementariteit opzoeken met elkaar én de Glowi-groep met oog op verdere groei in België en Nederland. Die ambitie wordt extra kracht bijgezet door de instap van zowel de huidige RCA-aandeelhouders (Bruno Leyssens, Wim Claesen, Sandra Vandoren, Bart Klerckx, Jente Joris en Tom Van den Bergh) als de sleutelspelers van HeadOffice (Evi Malcorps en Stijn Jacquemyn) in het kapitaal van Glowi.

RCA brengt meer dan 45 jaar ervaring en ruim 75 merk-, marketing- en communicatie-experten mee. Bovendien zorgt haar sterke expertise in employer marketing ervoor dat Glowi haar positie in de HR-markt nog kan vergroten. HeadOffice brengt dan nog eens meer dan 40 doelgerichte communicatie-experts mee aan tafel met een sterke achtergrond in content marketing.

Tom Van den Bergh, CEO van RCA en van de nieuwe marcom-groep, benadrukt: "Om relevant te blijven, moet onze sector zich continu aanpassen aan en inspelen op de uitdagingen door nieuwe technologieën, duurzaamheid of sociale en culturele verschuivingen. Daarin organiseren we ons als bureau rond experts en expertises in merken, marketing en communicatie. Met een digitale rode draad. Het partnership met Glowi-groep laat ons toe om dat verhaal sneller en innovatiever te vertellen. Bij HeadOffice vinden we alvast een stevige set complementaire services, straffe mensen en dito mindset. Waar de sector vaak consolideert op schaal, kiezen wij voor diepgaande dienstverlening en een gedeelde visie op talentgedreven ondernemerschap. We zijn ervan overtuigd dat we zo de meeste groei voor onze klanten, de groep en onze eigen medewerkers zullen realiseren.”

Evi Malcorps, CEO van HeadOffice, zegt: "De down-to-earth mentaliteit is de voornaamste gemene deler die we al in onze eerste gesprekken voelden. Komt daarbij dat het geïntegreerd en doelgericht denken voor onze klanten voorop staat bij de twee agencies. We zijn twee bureaus met ieder zijn eigen focus en expertise en we kijken er naar uit om al vanaf morgen complementair aan de slag te gaan. Stijn en ik zijn ervan overtuigd dat dit een juiste stap is voor HeadOffice, maar zeker ook voor onze HO'fficers.” ​ ​

Over Glowi ​
De Glowi-groep stelt meer dan 16.000 medewerkers tewerk en bedient 100.000 klanten. Ze is daarmee de grootste private werkgever in Vlaanderen en de marktleider in huishouddiensten in België. Het activiteitenportfolio van de groep is erop gericht om mensen en bedrijven te ontzorgen. Haar activiteiten bestaan momenteel uit Het Poetsbureau en Easy Life dat huishoudhulp via dienstencheques aanbiedt en wellicht de bekendste tak is binnen de overkoepelende groep. ​

Met de business unit Glowi HR Solutions is ze actief in de HR-uitzendmarkt (Glowi Jobs), werving en selectie & talent management (Motmans en Partners) en employer branding (CaptainWork). ​ Vanuit de business unit Glowi Facilities biedt ze professionele schoonmakers en glazenwassers aan, waar de diensten van BlueGroep in Nederland zijn inbegrepen. Daarnaast biedt BlueGroep in Nederland ook diensten in de uitzendsector aan aan haar klanten. De Glowi-groep heeft haar hoofdkantoor in Beringen. Naast de oprichters van de groep en co-CEO's, Jo Mellemans en Elly Huysmans, is ook BNP Paribas Fortis Private Equity mede-aandeelhouder.

Over RCA
RCA, met kantoren in Hasselt en Brussel, is één van de leidende en meest complete, onafhankelijke agencies in België. Met meer dan 75 experts combineren ze het klassieke reclamebureau met expertcenters in o.a. corporate- en lifestyle PR, influencer marketing en crisiscommunicatie (Newsroom), merkstrategie en creatie (Brandstudio), digitale marketing en media (Digital Hub) en rekruteringscommunicatie en employer branding (Employer marketing). ​ Daarnaast blijven ze innoveren met pilootprojecten in o.a. podcasting (That Sound) en generatieve AI (plai).
​
​

Over HeadOffice
HeadOffice is een Belgisch fullservice-communicatiebureau met een sterke focus op contentmarketing, opgericht in 2002 en gevestigd in Herent. Het bureau breidde zijn expertise gedurende de jaren uit van custom publishing, loyalty programs en CRM naar UX, sociale media, video en animatie en volledig geïntegreerde marketingcampagnes. Met een team van meer dan 40 medewerkers en een down-to-earth mentaliteit werkt HeadOffice nauw samen met klanten om awareness, groei, activatie en sales te vergroten.

RCA2
Web RCA Monard 21062024 12
RCA3