In de pers

Overname van schoonmaakbedrijf Ariel

Met de overname van het schoonmaakbedrijf Ariel in Massenhoven geeft Het Poetsbureau for business vanaf vandaag een stevige aftrap aan zijn ambitie om ook in de sector van professionele schoonmaak een hoofdrolspeler te worden.

18 feb. 2020

Share via Mail
Ariel x HPB4 B

De overname van Ariel vertienvoudigt in één klap de omzet van Het Poetsbureau for business in deze bedrijfstak.

Met een omzetcijfer van 156 miljoen euro was Het Poetsbureau in 2019 de grootste aanbieder van huishoudhulp in Vlaanderen. Vorig jaar zette het ook zijn eerste stappen in de bedrijfsschoonmaak. Het eerste werkingsjaar van Het Poetsbureau for business werd afgerond met 90 medewerkers en een omzet van 1,2 miljoen euro.

Ariel voert naast een middelgrote activiteit in huishoudhulp via dienstencheques een stevige koers als verstrekker van facilitaire diensten. 420 medewerkers verzorgen voor Ariel de schoonmaak voor bedrijven als Arcellor Mittal, Omega Pharma en De Lijn, goed voor een zakencijfer van 12,5 miljoen euro.

Saskia Slachmuylders en Diederik De Roeck, zaakvoerders van Ariel, behouden ook na de overname de respectievelijke commerciële en operationele verantwoordelijkheid. Diederik blijft bestuurder.

Het Poetsbureau groeide op tien jaar tijd van een Limburgs familiebedrijf in de dienstenchequesector tot een van de belangrijkste werkgevers in België, en een stabiele groeimotor voor jobs. Met de overname van Ariel is de kaap van 9.000 werknemers gerond.

Bedrijfsleider Jo Mellemans maakt zich sterk dat het maandelijkse aanwervingsritme van 150nieuwe medewerkers Het Poetsbureau nog voor het einde van dit jaar toelaat een inkomen te verschaffen aan 10.000 gezinnen.

“Toch zijn we al die tijd een familiebedrijf gebleven. Zoals bij elke andere werkgever in de dienstverlening staat of valt ons succes met het welzijn en het enthousiasme van onze medewerkers. Dat geldt net zo goed voor bedrijfsschoonmaak en uitzendwerk – onze twee nieuwe bedrijfstakken – als voor huishoudhulp. We zijn trots en enthousiast om de nieuwe collega’s (of Sterren zoals wij ze noemen) van Ariel te mogen verwelkomen in onze familie.”