In de pers

Het Poetsbureau voor bedrijven en met eigen interimkantoren

Dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau, dat vandaag ruim 7.000 huishoudhulpen tewerkstelt en 68 kantoren in heel Vlaanderen telt, breidt zijn activiteiten uit.

14 sep. 2018

Share via Mail
Vrouw rijdt met schropzuig automaat 2021

Op 14 september start Het Poetsbureau for business — de businessunit die schoonmaakdiensten aan bedrijven aanbiedt — en onder de naam Work Wizards begint de groep met het rekruteren en selecteren van zowel arbeiders als bedienden. “Onze persoonlijke bedrijfscultuur moet ook in onze nieuwe activiteiten het verschil maken, want de ambities zijn groot”, vertellen zaakvoerders Jo Mellemans en Elly Huysmans.

Naast residentiële klanten nu ook bedrijven

Met intussen meer dan 7.000 werknemers op de teller en de ambitie om in 2020 naar 10.000 te groeien, is het B2B-segment voor Het Poetsbureau een logische stap naar een meer gediversifieerd dienstenaanbod. Jo Mellemans, CEO Het Poetsbureau: “We helpen al 45.000 gezinnen en alleenstaanden in Vlaanderen. Nu bieden we ook een antwoord op de vraag naar de professionele schoonmaak van winkels, bedrijfssites, kantoren en publieke gebouwen. Onze ambitie is groot. Tegen 2020 willen we als groep dé schoonmaakreferentie van Vlaanderen worden met een familiale sfeer als handelsmerk. Daarbij zijn fusies of overnames, mits de cultuur goed matcht, niet uitgesloten.”

Met de nieuwe businessunit creëert Het Poetsbureau kansen voor zowel bestaande als nieuwe poetshulpen. Die werken graag extra uren op momenten waarop dat voor particulieren niet mogelijk is, maar via de B2B-unit wordt het beroep heel wat flexibeler. “Onze mensen stellen zelf hun eigen uren samen door te kiezen tussen de verschillende businessunits of door ze te combineren. Dat vinden we belangrijk, want zo garanderen we een goede werk-privébalans.”

Om een snelle groei te garanderen is Het Poetsbureau for business bereid om meer te investeren in nieuwe ervaren mensen. Om die aan te trekken, zet de groep verder wat in de residentiële tak al gestart werd: het beste loonpakket in de sector met maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering vanaf de eerste werkdag en de aanbieding van een (elektrische) fiets of zelfs bedrijfswagen. “Onze mensen worden net iets beter betaald. Dat voel je in hun enthousiasme en de kwaliteit van de dienstverlening.”

Het Poetsbureau for business verzorgt de professionele schoonmaak van bedrijven op regelmatige of periodieke basis, zorgt voor ervaren ramenwassers en biedt extra diensten op maat aan, bv. bij een verhuis, verbouwing of een groot event. Een hogere service en persoonlijke aanpak — zoals ook gekend in de residentiële tak — zorgen voor een vijf sterren-service.

Ervaring van Het Poetsbureau leidt tot eigen uitzendkantoor

Naast een B2B-segment lanceert de groep Het Poetsbureau ook uitzendfirma Work Wizards. In Beringen, hoofdzetel van Het Poetsbureau, ging intussen het eerste kantoor open en op heel korte termijn volgen ook vestigingen in Wetteren, Asse, Ninove, Dendermonde, Westerlo en Brasschaat. Work Wizards mikt op een 20-tal filialen en een totaalomzet van 5 miljoen euro in 2020. Momenteel is men op zoek naar 20 collega’s die mee de opstart van een nieuw kantoor in eigen regio willen realiseren (sales – en recruitment medewerkers en office managers); Renate Nelis (ex-ASAP HR Group) werd alvast aangeworven als Marketing & Communicatiemanager van Het Poetsbureau en Work Wizards.

Jo Mellemans: “Vanuit Het Poetsbureau hebben we heel wat ervaring in huis, onder meer in het persoonlijk begeleiden en coachen van medewerkers. Die kennis wilden we graag breder inzetten, vandaar het idee om een uitzendfirma op te starten. We willen ook in andere sectoren mensen en bedrijven duurzaam samenbrengen, in onze gekende persoonlijke stijl. De kwaliteiten en ambities van potentiële werknemers en het doel om voor hen een warme familie te zijn, komen bij Work Wizards op de eerste plaats.”

Work Wizards is momenteel actief in de sectoren algemene administratie, contactcenters, verkoop, techniek, logistiek, horeca en evenementen, naast het aanbieden van studententewerkstelling en flexi-jobmedewerkers. Work Wizards legt zich daarbij toe op het volledige traject, van loonadministratie tot assessmentprojecten.