In de pers

Hannah Spaepen wordt CEO van de Glowi-groep

Op 1 november 2023 neemt Hannah Spaepen de dagelijkse leiding van de Glowi-groep op zich. Jo Mellemans en Elly Huysmans, de oorspronkelijke oprichters en voormalige co-CEO’s van Glowi, geven de fakkel door. Vanaf 1 november 2023 zetelen zij als actief lid in de raad van bestuur. Jo Mellemans vervult de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur. Als actieve raadsleden zullen Jo en Elly de strategische lijnen bewaken en uittekenen en partnerships verder ontwikkelen.

02 nov. 2023

Share via Mail
Jo Elly en Hannah

Om de ambitieuze groeiplannen kracht bij te zetten, werd het ‘executive team’ de afgelopen maanden nog versterkt: Martine Daenen trad aan als Chief People Officer van de groep, Filip De Pooter werd Managing Director Glowi Jobs, Alex Stergialis nam de taak op als Marketing Manager en Luc Pauwels werd Managing Director Glowi Facilities. Zij vervoegen Rudy Sterkens (CFO), Steven Berghs (Operations Director) en Cédric De Smet (IT/OPEX Director).

Naast de oprichters van de groep, Jo Mellemans en Elly Huysmans, is ook BNP Paribas Fortis Private Equity medeaandeelhouder.

Sterk groeiverhaal krijgt versterkte leiding

De laatste jaren kende de Glowi groep een sterke groei. Dat vertaalt zich vandaag in mooie cijfers, met een kleine 10.500 medewerkers aan boord en 89 vestigingen in Vlaanderen. Voor 2023 stelt Glowi een​ omzet van 285 miljoen euro voorop. Het bedrijf is actief in het aanbieden van diensten om mensen te ontzorgen. Het Poetsbureau, een bedrijf actief in dienstenchequesector, is wellicht het bekendste portfoliobedrijf van de groep. De laatste jaren evolueerde Glowi naar een aanbieder van verschillende diensten om mensen te ontzorgen, zowel voor particulieren als bedrijven. Dit doen ze door aanvullende diensten in de markt te zetten zoals Glowi Jobs (HR-uitzendbureau) of Glowi Facilities (onderhoudsdiensten voor bedrijven). Het zet ook sterk in op een buy & build verhaal. In september 2023 nam de Glowi Groep CaptainWork over. Recent maakte Glowi haar intentie bekend om Easy Life over te nemen, waarmee het de grootste privéwerkgever van Vlaanderen wordt en de kaap rondt van 15.000 medewerkers.

Glowi wil de komende jaren via differentiatie in haar dienstenaanbod succesvol verder groeien als dienstenbedrijf in de B2C- en B2B-markt. Bij al deze plannen hoort een nieuwe structuur en governance. Wij zijn enorm verheugd dat dit sterke executive team, met Hannah aan het hoofd, mee gelooft in onze ambities. Ook als aanbieder van diensten die de mensen ontzorgen, zien wij nog heel veel opportuniteiten. Daarvoor heb je een sterk leiderschapsteam nodig dat van alle markten thuis is

Jo Mellemans bestuurder en oprichter van Glowi-groep

Hannah Spaepen niet aan haar proefstuk toe

Het is de ambitie van Hannah en haar team om de dienstverlening verder uit te bouwen en nieuwe partnerships aan te gaan. “Vanuit waardering en kwaliteit kijken we naar wat we vandaag al doen en hebben we steeds oog voor morgen. Particulieren en bedrijven ontzorgen betekent ook meedenken met hen over welke diensten ze nodig hebben Dat vraagt durf. Het vraagt kennis van zaken, en het vraagt gemotiveerde en tevreden medewerkers. Die combinatie is wat Glowi zo bijzonder maakt”, zegt Hannah Spaepen, CEO Glowi-groep.

Met haar aantoonbare werkervaring in de farmaceutische en Food/FMCG-industrie en in de facilitaire dienstverlening, hadden Jo Mellemans en Elly Huysmans Hannah al snel in het vizier. “Onze groeiambities maakten duidelijk dat we een manager puur sang nodig hadden. Iemand die met passie en volgens het DNA van het familiebedrijf dat we willen zijn, het bedrijf kan leiden. Een eerste gesprek leidde naar een volgend en voor we het wisten zaten we met 3 aan het roer. Ze is niet meer weg te denken uit de groep. Met vol vertrouwen nemen wij een andere rol op en willen we weer wat meer tijd echt op de werkvloer doorbrengen.” Jo en Elly zullen als actieve bestuurders van de Raad van Bestuur blijven waken over de strategie en de normen en waarden. Ze nemen ook de tijd om te ondernemen en te vernieuwen, daar ligt hun grote kracht. “Anders en beter – onze slogan sinds jaren – zullen wij ook blijven uitdragen en zal ons als bedrijf blijven inspireren”, besluiten ze.

Meer info over Hannah Spaepen

Hannah Spaepen heeft een Masterdiploma in de Chemische Ingenieurswetenschappen, Voedingswetenschappen en Technologie aan de KULeuven University en volgde een Executive International Management Program aan de Vlerick Business School. Ze was onder meer CEO van Animolab en Global Vice-President bij Thermo Fisher Scientific.

Over Glowi

De Glowi-groep stelt 10.500 medewerkers tewerk en bedient 65.000 klanten. Ze is daarmee de marktleider in huishouddiensten die mensen ontzorgen. Het activiteitenportfolio van de groep bestaat momenteel uit Het Poetsbureau dat huishoudhulp via dienstencheques aanbiedt en wellicht de meest bekende tak is binnen de overkoepelende groep. Met de business unit Jobs is de groep actief in de HR-uitzendmarkt en heeft ze met CaptainWork ervaring in employer branding. Vanuit de business unit Facilities biedt ze professionele schoonmakers en glazenwassers aan voor bedrijven. Sinds de start in 2007 heeft de Limburgse groep een indrukwekkend parcours afgelegd, met focus op een inclusieve werkcultuur en opwaardering van de job van huishoudhulp, schoonmaker en uitzendkracht. Naast de oprichters van de groep, Jo Mellemans en Elly Huysmans, is ook BNP Paribas Fortis Private Equity medeaandeelhouder.