In de pers

Glowi neemt Easy Life op in haar groep en wordt met 15.000 medewerkers de grootste werkgever in Vlaanderen

In de dienstenchequesector staat er een grote samenwerking op til. Naast Het Poetsbureau zal Glowi ook Easy Life als zelfstandig bedrijf opnemen in haar groep. Door deze samenwerking zal de Glowi-groep 15.000 medewerkers tewerkstellen. Ze wordt zo de grootste werkgever van Vlaanderen en het grootste dienstenchequebedrijf in België. De partijen wachten enkel nog op groen licht van de Belgische Mededingingsautoriteit.

06 okt. 2023

Share via Mail
Glowi x Easylife 1

De markt van de dienstencheques is in volle evolutie, maar ook in volle crisis. De huishoudhulp is dan wel betaalbaar voor de gebruiker, het systeem is dat niet voor de dienstenchequebedrijven. Enkel voldoende schaalgrootte biedt mogelijkheden tot verdere groei. En die groei is nodig om niet in te moeten boeten op de kwaliteit van de dienstverlening of op de ondersteuning en vorming van de medewerkers. “Vandaar het belang van de samenwerking met Easy Life”, zegt Jo Mellemans, co-CEO van de Glowi-groep, waartoe ook Het Poetsbureau behoort.

Glowi-groep versterkt haar positie in de dienstenchequessector

Bij de goedkeuring van samenwerking door de mededingingsautoriteit, zou de Glowi-groep de grootste werkgever in Vlaanderen en de grootste werkgever in de dienstenchequesector in ons land worden. Binnen de groep zou Easy Life haar eigenheid, werkwijze en merk behouden. Het huidige management en de oprichters, die ook herinvesteren in de groep, behouden de leiding over het bedrijf. Met haar netwerk van 42 kantoren en 4.200 medewerkers ontzorgt Easy Life meer dan 30.000 huishoudens verspreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

In 2007 richtte Jo Mellemans samen met zijn echtgenote Elly Huysmans het dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau op. Inmiddels telt het bedrijf 75 kantoren en stelt het 10.500 mensen tewerk. Samen met Hannah Spaepen zijn ze nu co-CEO van de Glowi-groep. Naast huishoudhulp aan particulieren en professionele schoonmaak bij bedrijven is de groep ook actief in interim, werving en selectie en employer branding.

Een gedeelde passie voor het mensgerichte ondernemerschap

Net zoals Het Poetsbureau heeft Easy Life een snelle groei doorgemaakt na haar oprichting in 2009. Een grote ondernemersspirit kenmerkt beide bedrijven, alsook hun engagement om mensen kansen te geven en werknemers aan te trekken in de markt van een knelpuntberoep.

“We hebben allebei een werknemersgericht personeelsbeleid dat diversiteit hoog in het vaandel draagt. Dat we 138 nationaliteiten tewerkstellen is daar een voorbeeld van. Als enige twee bedrijven in de sector hebben we bovendien het kwaliteitslabel Great Place to Work. In afwachting van de beslissing van de Belgische Mededingingsautoriteit, kijken we nu al uit naar de verdere evolutie die we hopelijk samen gaan doormaken.”

Over Glowi

De Glowi-groep stelt 10.500 medewerkers tewerk en bedient 65.000 klanten. Ze is daarmee de marktleider in huishouddiensten die mensen ontzorgen. Het activiteitenportfolio van de groep bestaat momenteel uit Het Poetsbureau dat huishoudhulp via dienstencheques aanbiedt en wellicht de meest bekende tak is binnen de overkoepelde groep. Met de business unit Jobs is ze actief in de HR-uitzendmarkt en heeft ze met CaptainWork ervaring in employer branding. Vanuit de business unit Facilities biedt ze professionele schoonmakers en glazenwassers aan voor bedrijven. “Wij zijn ontstaan vanuit de doelstelling van onze oprichters om de eigen huishoudhulp in de best mogelijke omstandigheden aan het werk te houden”, legt Hannah Spaepen uit. “Dat is overeind gebleven. We zetten in op waardering en kwaliteit, in alles wat we doen. Uiteraard naar onze eigen medewerkers, en natuurlijk ook naar onze klanten.”

Samen met Jo Mellemans en Elly Huysmans is Hannah Spaepen co-CEO van de Glowi-groep, met haar hoofdkantoor in Beringen. Naast de oprichters van de groep, Jo Mellemans en Elly Huysmans, is ook BNP Paribas Fortis Private Equity mede-aandeelhouder.

Over Easy Life

Easy Life is opgericht in 2009. Verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel heeft het 42 kantoren. Het stelt 4.200 huishoudhulpen tewerk en ontzorgt meer dan 30.000 huishoudens.