In de pers

Glowi trekt naar Nederland en neemt Blue Groep over

Glowi is verheugd de overname aan te kondigen van Blue Groep, een bedrijf actief in schoonmaakdiensten en uitzendarbeid in Nederland. Hiermee zet de Glowi groep voor de eerste keer in haar buy & build verhaal een stap over de landsgrens.

08 nov. 2023

Share via Mail
Foto Glowi Blue Groep

Blue Groep is een leverancier van een breed scala aan facilitaire diensten en personeelsoplossingen met een sterke aanwezigheid in het grootstedelijk gebied van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Het heeft een uitgebreid klantenportfolio in verschillende sectoren: van semi-overheidsklanten tot klanten in de zorg en productieomgevingen. Blue Groep stelt meer dan 90 medewerkers permanent te werk. Ook heel wat tijdelijke werkkrachten vinden een job bij Blue Groep, wat het aantal medewerkers doet oplopen tot meer dan 300. Het bedrijf kende een sterke omzetgroei in het laatste jaar en verwacht voor 2023 een omzet van 22 miljoen euro. Met deze overname maakt Glowi haar internationale groeiambities bekend. Sinds de instap van BNP Paribas Fortis in februari 2021 is dit de zesde overname van de Glowi-groep.

Sterke complementariteit in diensten en groei

Blue Groep is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid als gevolg van voortdurende organische groei en een zorgvuldige buy-and-build strategie. In die zin komt de groeistrategie volledig overeen met die van de Glowi-groep. Daarenboven heeft Blue Groep een sterke focus op duurzaamheid, het welzijn van medewerkers en het behalen van relevante certificeringen & accreditaties. Hierdoor is Blue Groep goed gepositioneerd om haar klantenportfolio verder uit te breiden en mee Glowi verder te doen groeien.

De overname past in onze uitbreiding van diensten en de internationalisatie die we ambiëren. Met deze stap halen we een bedrijf erbij dat enerzijds onze waarden en ondernemerschap deelt en anderzijds een uniek klantenportfolio heeft: een zeldzame combinatie van private en semipubliek portfolio.

Hannah Spaepen CEO Glowi groep

We delen het ondernemerschap, de aandacht voor het welzijn van het personeel, het oog voor duurzaamheid en het aanbieden van innovatieve oplossingen. Ook op de Belgische markt kunnen we leren van de aanpak in Nederland. En vice versa.

Jo Mellemans Voorzitter van de raad van bestuur van Glowi

Blue Groep bestaat sinds 2008 in haar huidige vorm. In de periode daarna is het bedrijf aanzienlijk gegroeid door verschillende overnames. Vanaf 2020 is Blue Groep autonoom verder gegroeid door (semi)-overheidsaanbestedingen en gerichte marketingactiviteiten. De overnames hebben geleid tot een sterke aanwezigheid in de metropoolregio Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. In hun klantenportfolio zitten enkele klinkende namen zoals Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Haga Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Haag Wonen. “Blue Groep wil constant innoveren met de beste medewerkers die vanuit de kernwaarden respect, integriteit en openheid met passie werken om onze klanten optimaal te bedienen”, beaamt CEO Jan Radder.

Ook Glowi kende een sterke groei. Dat vertaalt zich vandaag in mooie cijfers, met een kleine 10.500 medewerkers aan boord en 89 vestigingen in Vlaanderen. Voor 2023 stelt Glowi een omzet van 285 miljoen euro voorop. Het bedrijf is actief in het aanbieden van diensten om mensen te ontzorgen. De laatste jaren evolueerde Glowi naar een aanbieder van verschillende diensten om mensen te ontzorgen, zowel voor particulieren als bedrijven. Dit doen ze door aanvullende diensten in de markt te zetten zoals Glowi Jobs (HR-uitzendbureau) of Glowi Facilities (onderhoudsdiensten voor bedrijven).

Glowi zet sterk in op een buy & build verhaal. In september 2023 nam de Glowi-groep CaptainWork over, een innoverende speler in employer branding, werving en selectie. Recent maakte Glowi haar intentie bekend om dientenchequebedrijf Easy Life over te nemen, waarmee het de grootste private werkgever van Vlaanderen wordt en meer dan 15.000 medewerkers tewerkstelt. Sinds de instap van BNP Paribas Fortis Private Equity in februari 2021, is dit al de zesde overname. “In het kader van onze actieve buy & build strategie die we volop aan het uitrollen zijn, staan er nog verschillende overnames gepland”, zegt Jo Mellemans.