Glowi-groep verstevigt positie in HR-sector via samenwerking met Motmans en Partners

Glowi, de grootste private werkgever in Vlaanderen, zet haar groeistrategie voort door de overname van Motmans & Partners, een vooraanstaande speler op het gebied van werving en selectie, executive search en talentontwikkeling in Limburg, Antwerpen en de Kempen. De strategische samenwerking vertegenwoordigt een cruciale stap in Glowi's diversificatie en verstevigt haar doel om een allesomvattende HR-dienstverlener te zijn.

08 feb. 2024

Share via Mail
Overname MP

Glowi-groep verstevigt positie in HR-sector via samenwerking met Motmans en Partners

De alliantie met Motmans & Partners brengt meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van werving, talentontwikkeling en executive search voor C-level, directie- of managementfuncties naar de Glowi groep. Deze integratie versterkt niet alleen het dienstenaanbod van de groep, maar opent tevens nieuwe groeiperspectieven in de snel evoluerende HR-markt.

De twee bedrijven delen dezelfde mensgerichte waarden, waardoor er een stevige basis bestaat voor een diepgaande en betekenisvolle samenwerking. Deze sterke samenwerking en vertrouwen in de toekomst toont zich ook doordat Liesbeth Vandenrijt, Geert Motmans en Erik Colemonts meestappen in het kapitaal van Glowi.

Versterken binnen Recrutering en selectie

Jo Mellemans, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Glowi, concludeert: "Deze overname versterkt onze positie in de HR-sector en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke reis, waarbij we elkaars krachten bundelen en vooruitgang boeken in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Onze gedeelde visie benadrukt het belang van een kandidaatgerichte benadering en het optimaal ontzorgen van onze klanten.

"Hannah Spaepen, CEO van Glowi, benadrukt: "Samen met Motmans willen we onze activiteiten verbreden en diversifiëren. We hebben een sterke synergie ontdekt, waardoor we op grotere schaal kunnen samenwerken en dieper kunnen gaan met meer expertise om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen. Daarom bundelen we onze krachten."

Geert Motmans, gedelegeerd Bestuurder en oprichter van Motmans & Partners bevestigt: “Als ondernemer geloof ik sterk in de troeven van deze synergie met een innoverend bedrijf dat dezelfde kernwaarden deelt. Het aangaan van partnerships en samenwerkingen met partijen die dezelfde visie hebben, versterkt namelijk onze flexibiliteit en stelt ons in staat om onze vooraanstaande marktpositie uit te breiden naar heel Vlaanderen.”

Liesbeth Vandenrijt, Managing Partner bij Motmans & Partners geeft aan: “In een volatiele en complexe wereld, is kwaliteit en een klantgerichte aanpak van essentieel belang. Dat is de positioneringskeuze van Motmans & Partners om te concurreren en te groeien”.

Motmans behoudt autonomie binnen de groep

Motmans & Partners, met 6 kantoren verspreid over Vlaanderen en Nederland, heeft een belangrijke aanwezigheid in de markt en geniet van een uitstekende reputatie. Met meer dan 35 toegewijde werknemers heeft het bedrijf jaarlijks succesvol meer dan duizend professionals aan een nieuwe job geholpen, voornamelijk op senior managementniveau, zoals directeuren en topmanagers. De full service HR-partner voor familiebedrijven, kmo's, lokaal gewortelde multinationals en bedrijven binnen de publieke sector blijft jaar na jaar groeien, met een omzetprognose van 7,6 miljoen euro in 2023 en een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 15% over de voorbije 5 jaren. Groeiambities in alle business units van de groep Deze overname markeert een belangrijke stap voor Glowi in haar strategie om haar HR-poot gespecialiseerd in rekrutering, selectie en assessment in de breedte en diepte uit te breiden. De synergie tussen Glowi en Motmans & Partners belooft niet alleen groei op grotere schaal, maar ook een verrijking van oplossingen in de volledige HR-dienstverlening. In de tweede helft van 2023 nam Glowi al Captain Work over, gespecialiseerd in employer branding en werving en selectie. Niet lang daarna werd Glowi de grootste private werkgever van Vlaanderen dankzij de overname van Easy Life (onder voorwaarde van de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit), dat huishoudhulpen via dienstencheques aanbiedt. En als laatste stap in 2023 trok Glowi over de grens naar Nederland waar ze BlueGroep overnamen, specialist in het aanbieden van professionele dienstverlening.

---------------------------

Einde persbericht

Over Glowi

De Glowi-groep stelt, mits goedkeuring van de BMA op de samenwerking met Easy Life, 15.000 medewerkers tewerk en bedient 100.000 klanten. Ze is daarmee de grootste private werkgever in Vlaanderen en de marktleider in huishouddiensten in België. Het activiteitenportfolio van de groep is erop gericht om mensen en bedrijven te ontzorgen. Haar activiteiten bestaan momenteel uit Het Poetsbureau en (bij een goedkeuring van de BMA) Easy Life dat huishoudhulp via dienstencheques aanbiedt en wellicht de bekendste tak is binnen de overkoepelende groep. Met de business unit Glowi Jobs is ze actief in de HR-uitzendmarkt en heeft ze met CaptainWork ervaring in employer branding en selectie en recrutering. Vanuit de business unit Glowi Facilities biedt ze professionele schoonmakers en glazenwassers aan, waar de diensten van BlueGroep in Nederland zijn inbegrepen. Daarnaast biedt BlueGroep in Nederland ook diensten in de uitzendsector aan aan haar klanten. De Glowi-groep heeft haar hoofdkantoor in Beringen. Naast de oprichters van de groep en voorzitters van de Raad van Bestuur, Jo Mellemans en Elly Huysmans, is ook BNP Paribas Fortis Private Equity mede-aandeelhouder.

Over Motmans & Partners

Motmans is een dienstverlener op vlak van Human Resources, met roots in Hasselt en kantoren in heel Vlaanderen en in Nederland. Een team van ervaren consultants biedt dagelijks maatwerk op vlak van Werving & Selectie, Talent Management, HR-beleid en loopbaanbegeleiding.