In de pers

BNP Paribas Fortis Private Equity stapt in Het Poetsbureau

BRUSSEL/BERINGEN, 10 juni 2021 – BNP Paribas Fortis Private Equity heeft haar portefeuille uitgebreid met een minderheidsbelang in Stellar, de holding boven Het Poetsbureau. Daarmee steunt de durfkapitaalvennootschap de ambitieuze plannen van het Limburgse dienstenchequebedrijf om succesvol verder te groeien als dienstenbedrijf in de B2C- en B2B-markt. Recent nog werd Het Poetsbureau, met meer dan 9.500 medewerkers, herbevestigd als Great Place To Work© en erkend om zijn onderscheidende en persoonlijke bedrijfscultuur.
Foto: Boumediene Belbachir

10 jun. 2021

Share via Mail
Jo en Elly

BNP Paribas Fortis Private Equity is ingetreden in het kapitaal van Stellar. De holding, met hoofdzetel in Beringen, levert dienstencheque-activiteiten via ‘Het Poetsbureau’, professionele schoonmaakdiensten via ‘Het Poetsbureau for business’ en uitzendactiviteiten via ‘Work Wizards’. Met deze verschillende merken is Stellar vandaag in heel Vlaanderen actief.

Sinds de start in 2007 heeft de Limburgse groep een indrukwekkend parcours afgelegd, met focus op een inclusieve werkcultuur én een duidelijke opwaardering van de job van schoonmaker. Dat vertaalt zich vandaag in mooie cijfers, met ruim 9.500 medewerkers aan boord en een omzet van 150 miljoen euro. Bovendien hebben oprichters Jo Mellemans en Elly Huysmans nog heel wat ambitieuze plannen voor de volgende jaren.

Jo Mellemans, CEO van Het Poetsbureau: “We willen onze evolutie van dienstenchequebedrijf naar dienstenbedrijf stelselmatig uitbouwen. Daarbij streven we naar een ecosysteem van verschillende activiteiten in de B2C- en B2B-markt. De participatie van BNP Paribas Fortis Private Equity laat ons nu toe in te zetten op overnames om die diversificatie van ons dienstenaanbod nog verder te versterken. We zijn erg blij dat zij – van bij de start van Het Poetsbureau trouwens – in ons verhaal geloven en onze visie steunen.”

Op basis van de positieve langdurige samenwerking en de kennis van het bedrijf, besloot BNP Paribas Fortis Private Equity een minderheidsbelang in de holding te nemen.

Sven Vermeulen, investment manager bij BNP Paribas Fortis Private Equity: “Het Poetsbureau is een snelgroeiend bedrijf met een onderscheidende werkcultuur om meer mensen langer en gezond aan het werk te krijgen en te houden. Hun slogan ‘anders en beter’ vat dat goed samen. Vanuit BNP Paribas Fortis Private Equity willen we deze visie onderschrijven en onze samenwerking intensifiëren. Door toe te treden tot het kapitaal van de Stellar-holding, kunnen we het bedrijf nog beter begeleiden in zijn groeiambities, verdere professionalisering en acquisitiestrategie.”

Foto: © Boumediene Belbachir